HemGratis ProgramMalwarebytes

Malwarebytes

-

Malwarebytes är ett enkelt program som ger dig ett grundläggande skydd mot virus, spyware och skadlig kod. Det är ett bra program att ha om man vill ha något enklare som inte bara fokuserar på virus.

Det är ett väldigt lättanvänt program som erbjuder med både en gratis- och en betalversion. Beroende på dina behov och krav kan det ofta räcka med gratisversionen, som erbjuder allt det grundläggande skydd som ens dator behöver.

Grundläggande skydd mot virus och skadlig kod

Malwarebytes ger dig allt det mest grundläggande. Om du använder gratisversionen får du däremot inte realtidsskydd eller schemalagda genomsökningar av din dator. Det är däremot väldigt enkelt att sätta igång det i programmet på egen hand.

Många väljer därför att använda det tillsammans med ett annat säkerhetsprogram, exempelvis ens primära antivirusprogram. Det fungerar då som ett andra skydd mot virus och skadlig kod som man annars riskerar att få.

I betalversionen får man allt det som nämndes ovan, men också skydd mot skadliga sidor och genomsökningar av känsliga delar på ens dator. För många räcker det däremot med betalversionen för att känna sig säker.

Enkel installation

Programmet är väldigt enkelt att installera och kommer inte med många onödiga alternativ. Det går därför inte att göra något fel när man ska installera det. Det här innebär mindre anpassningsmöjligheter, vilket en erfaren datoranvändare eventuellt inte gillar.

För den som inte kan mycket om datorer kan det här däremot vara väldigt bekväm, eftersom du endast behöver klicka dig igenom installationsguiden. Du kommer däremot att ha fler möjligheter att anpassa programmet senare när du är färdig.

Själva installationen har tydliga knappar och korta textförklaringar där du får veta exakt hur allting går till och vad det är du gör under installationen.

Enkelt gränssnitt

Malwarebytes har ett väldigt enkelt gränssnitt som kommer med relativt få inställningar om man jämför med många andra program på marknaden. Du kommer därför snabbt igång med programmet och kan se exakt vad allting gör. Du har en sektion för skanningar, inställningar och så vidare. Du väljer med andra ord den sektion som du söker efter.

Om du har gratisversionen kommer det att finnas vissa saker du inte kan klicka på, men dessa blir upplåsta om man väljer att betala för programmet. I gratisversionen är det framförallt sektionen för genomsökningar som man vistas i, eftersom det är programmets huvudfunktion som är upplåst i gratisversionen.

Går att anpassa efter dina behov

Programmet kommer med flera olika alternativ för sina skanningar. Det grundläggande alternativet sköter om dina mest känsliga delar på datorn. Det här är bra för den som helt enkelt vill försäkra sig om att datorn är säker och inte har några virus. Om du däremot vill att den söker igenom något speciellt, har du valet att skapa din egen genomsökning där du väljer allting som du vill ha det.

Du kan också ställa in programmet efter dina behov. Om man har betalversionen går det till exempel att välja exakt när den ska söka igenom din dator och hur omfattande dessa genomsökningar ska vara.

[acf_fields]
Föregående artikel
Nästa artikel
- Advertisment -

Must Read

Winamp

0
En populär, snabb och flexibel musikspelare för Windows. De kan spela flera olika musikformat som t.ex. MP3, musikskivor, MOD, S3M, IT m.m.

PC för alla

SPCS demo-cd