HemGratis ProgramSå kan du ta del av gratis berättelser och historier online

Så kan du ta del av gratis berättelser och historier online

-

Idag så finns det enorma möjligheter till att hitta underhållning i form av böcker, filmer, och serier online. Men hur gör man egentligen om man inte är intresserad av att betala för detta? Idag så finns det en djungel av olika hemsidor och medier att skumma igenom för den som letar efter en intressant berättelse att följa, men det kan vara svårt att veta var man ska leta någonstans.

Den här texten är menad som en guide för dig som är intresserad av att hitta underhållning utan kostnad, och kan förhoppningsvis hjälpa dig att få en bättre förståelse för var du ska leta någonstans.

Digitala bibliotek och E-Böcker

För den som tycker om att läsa så finns det idag goda möjligheter att göra det gratis via olika internetsidor och webbtjänster. Klassiska texter, där copyrighten sedan länge har upphört, går ofta att finna online. Detta betyder att böcker och berättelser såsom Den fula ankungen, Selma Lagerlöfs verk, och så gott som alla klassiker tillhandahålls av olika organisationer. Dessa kan sedan laddas ner och läsas i din egen takt.

Det finns också digitala bibliotek som är kopplade till deras fysiska motpart. Där kan man ibland låna E-böcker, men tyvärr så är det här utbudet inte alltid jättestort. Det enda som krävs för att använda sig av ett digitalt bibliotek är ett bibliotekskort.

SVT Play

Eftersom SVT Play och SVT idag finansieras direkt från skatt så kan man inte säga att dessa tekniskt sätt är helt och hållet gratis. Men eftersom du redan har betalat för tjänsten så är det lika bra att använda dig av den. SVT Play har kommit långväga sedan starten, och idag fungerar hemsidan oerhört smidigt. Den är enkel att navigera, och även appen fungerar mer eller mindre felfritt.

Här kan man se alla SVT:s program, och även ofta en hel del olika utländska filmer och serier som SVT tillfälligt har fått rättigheterna till att visa. Det är inte heller helt omöjligt att du kommer hitta någonting som du verkligen tycker om. Utbudet är som sagt enormt och här kan du hitta någonting som garanterat kommer falla dig i smaken.

Gratis testperioder på streamingtjänster 

Ett annat sätt att ta del av filmer och serier gratis är genom att starta konton hos olika streamingtjänster för att därefter ta del av deras gratisperiod. Detta är perfekt för dig som inte är intresserad av att se allt som finns att tillgå hos en streamingtjänst, eller om du vill se vad som erbjuds. Dessa gratisperioder är oftast en månad lång, och efter det så dras pengar automatiskt från ditt konto. 

När du öppnar ett konto hos en av dessa streamingtjänster så krävs det också att du också kopplar ihop ditt bankkort. Detta är för att förhindra att folk bara skapar nya mailadress och sen tar del av gratisperioden. Ett sätt att komma runt detta är därför att använda sig av flera kort som finns i hushållet, eller flytta runt hos olika streamingtjänster.

[acf_fields]
- Advertisment -

Must Read

Winamp

0
En populär, snabb och flexibel musikspelare för Windows. De kan spela flera olika musikformat som t.ex. MP3, musikskivor, MOD, S3M, IT m.m.

PC för alla

SPCS demo-cd