HemÖvrigtHar du svårt att spara? 5 tips till dig som behöver hjälp...

Har du svårt att spara? 5 tips till dig som behöver hjälp med att sätta igång

-

Om du är van vid att leva från lönecheck till lönecheck behöver någonting att ändras, och snabbt! Ditt sparkonto borde inte vara tomt – inte bara är det väldigt användbart att ha sparpengar om det skulle behövas, utan det är också så att det är väldigt stressfullt att leva utan extra pengar och inte veta hur man ska betala för saker om man t.ex. förlorar jobbet eller något gå sönder. Det kan dock vara svårt att sätta igång med besparing, och därför har vi samlat 5 tips till dig som har svårt att spara.

1. Schemalägg överföringar

Och börja litet. Du kan oftast välja att schemalägga överföringar månatligt, så det bästa är att sätta upp en överföring direkt efter din lön. Överföringen bör gå till ditt sparkonto som du inte använder för småsaker utan faktiskt bara använder för saker du sparar upp till eller i nödfall. Det räcker att det är ett par hundra kronor till att börja med. Du kan öka mängden allteftersom om du vill och kan.

2. Investera i valutakurser online

Om du har problem med att spara pengar för att du älskar att köpa saker är svaret att du köper dina besparingar! Aktier och valutakurser, särskilt kryptovaluta, kan vara väldigt bra investeringar som till och med är bättre än besparingar. Och det känns dessutom roligare att köpa någonting än att bara lägga undan pengarna, eller hur? Kolla in en sida för valutakurser online för att se de bästa alternativen om du letar efter ett program eller en webbsida att använda för att växla valutakurser.

3. Sätt några besparingsmål

Det finns många spartips. Men bestäm också hur mycket du vill spara, vad du vill spara till och ladda sedan ner en app som låter dig se hur många procent du har kommit. Genom att se procenten gå upp några nummer för varje besparing som du lägger till kommer du att hålla dig motiverad även dagar där du undrar vad poängen är.

4. Belöna dig själv!

Ja, det kanske slösar lite pengar, men om du gör det rätt kommer du att dra nytta av att belöna dig själv på ett strategiskt sätt. Istället för att spendera pengarna utan att tänka igenom saker kan du planera när och varför du får en glass, ett restaurangbesök eller en ny skjorta. Genom att belöna dig själv när du uppnår ett nytt mål – vare sig det är ett sparmål eller något annat viktigt i ditt liv – kommer sakerna du köper kännas speciella och du kommer inte konstant slösa pengar på allt eftersom du vet vad du behöver göra för att få vad du vill ha.

5. Lista ut vart dina pengar försvinner

Antagligen känns det inte så kul, men att faktiskt ta en ordentlig titt på dina finanser kan du lista ut vart dina pengar försvinner och fundera på om det finns någonting du kan göra för att minska dessa kostnader. T.e.x. kanske du inte använder allt internet från ditt mobilabonnemang och egentligen skulle kunna sänka din månadskostnad för att spara en extra 50 kronor i månaden. Det kanske inte verkar som särskilt mycket, men i längden gör det skillnad!

[acf_fields]
- Advertisment -

Must Read

Winamp

0
En populär, snabb och flexibel musikspelare för Windows. De kan spela flera olika musikformat som t.ex. MP3, musikskivor, MOD, S3M, IT m.m.

PC för alla

SPCS demo-cd