HemÖvrigtGratis och billig elektronik till ditt hemmakontor

Gratis och billig elektronik till ditt hemmakontor

-

Funderar du på att skaffa dig ett hemmakontor men tycker att det är för dyrt. Faktum är att det behöver inte kosta så mycket och har du tur så behöver du inte betala något alls. Man får dock räkna med att det är använda saker. Men i dagens slit och släng samhälle så slängs det en hel del nästintill oanvända elektronik prylar. Så har du riktigt tur så kan du samla ihop alla elektronik du behöver för ett hemmakontor helt gratis.

Om man vill samla ihop allt gratis eller betala så lite som möjligt så får man räkna med att det kan ta lite tid. Det krävs lite tålamod och lite arbete runt omkring. Man måste söka på olika ställen och kolla flera gånger per dag. Dessutom måste man vara snabb på att kontakta personerna som ger bort eller säljer billigt de prylar du vill ha. Därefter så behöver man också hämta sakerna, om man inte vill betala för frakt.

Det finns många ställen att hitta billiga och gratis saker

Att hitta gratis saker till ditt hemmakontor är lite mer av en utmaning än att hitta billiga. Ett ställe man kan hitta gratis elektronikprylar är på Facebook marketplace. Där kan man hitta en hel del som är gratis, men det gäller att man är på hugget. Kontakta direkt så fort du hittar något som du behöver, annars kanske någon annan gör det. Ett annat sätt är göra en Google sökning. Man kan hitta allt möjligt om man söker på bortskänkes.

Vill man fynda online så är blocket, tradera och marketplace ett alternativ. Man kanske inte hittar på första försöket men trägen vinner. Andra ställen man kan fynda på är butiker som myrorna, stadsmissionen eller på olika typer av loppisar. Man kan faktiskt hitta riktigt billiga saker på dessa typer av ställen.

Det flesta som jobbar hemifrån brukar använda en laptop från jobbet, så den räknar vi inte med. Men övriga saker som kan vara av nytta för ett hemmakontor ska vi lista här nedan.

Börja med att hitta tangentbord och datormus till ditt hemmakontor

Ett tangentbord och en datormus underlättar arbetet avsevärt. Man kommer längre bort från skärmen och det går mycket snabbare att använda en mus än touchpad. Har man tur så kan man hitta ett trådlöst tangentbord och mus, då slipper man även alla sladdar. Trådlösa tangentbord och möss drivs med hjälp av batterier, så det är något man behöver investera i. Men som tur är så kostar det inte så mycket och du kan enkelt hitta billiga batterier. Att använda ett riktigt tangentbord och en datormus är en bra början för att samla till ditt hemmakontor.

Arbeta mer effektivt med en eller fler datorskärmar

Det är mycket bekvämare att jobba med en datorskärm än med skärmen till laptopen. Den är större vilket gör att man ser bättre och detaljerna blir tydligare. När man jobbar t.ex. i ett excel dokument med en massa kolumner och rader så är det mycket bekvämare med en datorskärm på lagom avstånd. På en mindre skärm som på en laptop är det en stor risk att alla siffror bara flyter ihop efter ett tag.  

Begagnade skrivare är enkla att hitta

Begagnade skrivare är enkelt att fynda och har man tur så kan man t.om. hitta skrivare som bortskänkes. Ett litet varningstecken är ändå att kolla så att det inte är en modell som är för gammal. För då finns det en risk att bläckpatroner och tonerkassetter inte längre tillverkas och inte går att få tag på. En sida som du enkelt kan se om toners eller patroner fortfarande tillverkas till den modellen är 123ink. Där hittar du enkelt alla skrivarmodeller och tillhörande bläck och toners. Skrivare är den sista pusselbiten för alla elektroniska saker till ditt hemmakontor.

Hoppas att du lyckas hitta allt gratis och om inte det, så till ett så billigt pris som möjligt.

[acf_fields]
- Advertisment -

Must Read

Winamp

0
En populär, snabb och flexibel musikspelare för Windows. De kan spela flera olika musikformat som t.ex. MP3, musikskivor, MOD, S3M, IT m.m.

PC för alla

SPCS demo-cd