HemÖvrigtAnsträngd plånbok? Satsa på hemester!

Ansträngd plånbok? Satsa på hemester!

-

Det är populärare än någonsin att stanna kvar i Sverige under sommarmånaderna för att semestra. Fenomenet har blivit så populärt att det till och med fått ett namn – att hemestra. Och även utanför sommarmånaderna är det allt fler som upptäcker vad vårt vackra land har att erbjuda, för att på så sätt slippa betala för dyra flygresor som belastar klimatet. Här finns något för alla, för en billig semester behöver absolut inte betyda en dålig semester!

En idyllisk sommarstuga är mångas dröm

Hur många är vi inte som drömmer om en sommarstuga intill en sjö, där man kan sitta på verandan och blicka ut över solnedgången? Det är Sverige när det är som bäst. Kryp ihop på en 2 sits soffa tillsammans med någon du tycker om, lägg en filt över er och häll upp något gott i glasen för en magisk kväll. Glöm inte de myssavvisande värmeljusen bara!

Det går även att inreda sommarstugan mysigt och modernt. Idag behöver man inte längre nöjas med furupanel från golv till tak, eller trängas i en våningssäng, utan dagens sommarstugor är ofta mer rymliga. Låt vardagsrummet vara husets mittpunkt, men semester handlar ju om avkoppling, så här är det vanligt att många satsar på en mindre TV med tillhörande tv bänk än vad man har hemma. Och det behöver heller inte kosta skjortan. Semestern handlar ju trots allt om att umgås och leva i nuet.

Testa på campinglivet och kom närmre naturen

Vill man göra hemestrandet ännu enklare flyttar man ut i naturen och slår upp tältet eller ställer upp husvagnen i det gröna. Varför inte tända grillen och slå sig ner under parasollet i en skön campingstol medan dag blir till kväll? Att campa är en billig semesterform som nästan inte behöver kosta någonting. Väljer du att bo i tält är det praktiskt taget gratis!

Det svenska vädret är oberäkneligt, så kanske blir det inte alltid som man tänkt sig. Men hemestrandet är i allra högsta grad här för att stanna. Förutom det faktum att coronapandemin tvingade oss att stanna hemma så kan det sägas bero på att folk faktiskt fått upp ögonen för det billiga semestrandet som finns precis runt om hörnet. Vi människor är nyfikna varelser, så vi kommer alltid vilja röra oss utanför landets gränser, men det är samtidigt en oerhörd lyx att ha så fantastisk natur så nära inpå oss. Vart bär du av på nästa hemester?

[acf_fields]
- Advertisment -

Must Read

Winamp

0
En populär, snabb och flexibel musikspelare för Windows. De kan spela flera olika musikformat som t.ex. MP3, musikskivor, MOD, S3M, IT m.m.

PC för alla

SPCS demo-cd