HemGratis ProgramMozilla Firefox

Mozilla Firefox

-

Det finns många olika webbläsare att välja mellan. En del fokuserar på säkerhet, andra på hastighet. Firefox är en av de stora aktörerna som har ett fokus på båda delar och var länge bland de få webbläsare som erbjöd en säker och snabb webbläsarupplevelse.

Om du är ute efter en snabb webbläsare som också håller dina uppgifter säkra kan det här vara ett bra alternativ. Mozilla är idag kända för sitt arbete med säkerhet och integritet på nätet, vilket tydligt syns i deras webbläsare. Den erbjuder samtidigt många anpassningsmöjligheter för den som har högre krav på sin webbläsare.

Webbläsare med fokus på säkerhet

Webbläsaren är väldigt modern och Mozilla Firefox kommer med välutvecklad teknik där mycket fokus läggs på att hålla användarna säkra. Med webbläsaren får du funktioner som håller dig anonym och skyddad när du är aktiv på nätet. Det handlar bland annat om teknik som ser till att spårningscookies inte kan komma åt din webbläsare. Den håller även din webbhistorik skyddad från externa aktörer.

Att vara anonym och säker är väldigt viktigt, inte minst för den som är väldigt aktiv på nätet. Det är också därför Firefox har blivit ett populärt alternativ hos både experter och amatörer, eftersom alla kan komma igång med den här webbläsaren. Installationen tar inte mer än ett par minuter och den hjälper dig även att byta från din gamla webbläsare, så att du inte förlorar något viktigt.

Erbjuder hög hastighet

En annan sak man får med Firefox är snabbhet. Man har designat webbläsaren så att den inte tar upp onödigt mycket resurser. Det handlar bland annat om att den inte behöver mycket arbetsminne eller processorkraft för att kunna hålla sig igång, även om du har många hemsidor uppe samtidigt.

Det här är annars ett vanligt klagomål med andra webbläsare, just att de drar så mycket resurser, så resten av datorn inte riktigt hänger med. Det här kan framförallt vara ett bekymmer för den som har en äldre eller enklare webbläsare som redan har svårt att hänga med. Med Firefox behöver du inte oroa dig alls för det här och kan säkert sitta och surfa samtidigt som du har andra program igång på din dator.

Anpassa ditt webbläsande efter dina behov

Du kan enkelt synkronisera Firefox med flera enheter. Du kan därför använda webbläsaren på din dator, smartphone och surfplatta med samma inställningar, webbhistorik och lösenord. Det här är riktigt smidigt och gör det lätt att komma igång med webbläsaren på flera enheter samtidigt.

Du kan också ställa in mycket i webbläsarens inställningar. Det här ger dig mer kontroll över ditt surfande och du kan bland annat ställa in hur mycket data du är villig att dela med dig av. Det här kan hålla dig mer eller mindre anonym, beroende på hur mån du är om det.

Det finns också gott om verktyg och tillägg man kan installera på webbläsaren om man vill anpassa den mer efter ens egna behov. Det här kan vara bra för den som har särskilda krav på sin webbläsare.

[acf_fields]
Föregående artikel
Nästa artikel
- Advertisment -

Must Read

Winamp

0
En populär, snabb och flexibel musikspelare för Windows. De kan spela flera olika musikformat som t.ex. MP3, musikskivor, MOD, S3M, IT m.m.

PC för alla

SPCS demo-cd