HemÖvrigtVad är ett gratis lån?

Vad är ett gratis lån?

-

Ett gratis lån innebär, precis som namnet antyder, att man får ett lån utan att betala extra för det. Det vill säga ett lån utan räntor, uppstartsavgifter och andra, månatliga kostnader. Enligt svensk lag är dessa lån inte längre lagliga. Snabblån finns dock fortfarande tillgängliga på marknaden.

Gratis lån kännetecknas av kortfristiga lån som låntagaren som plötsligt behöver täcka akuta utgifter kan ansöka om. Dessa lån erbjuds vanligtvis som ett erbjudande till nya låntagare hos en privat långivare. Dessa gratis lån måste återbetalas inom allt från två veckor till en månad. Om de inte återbetalas i tid påkommer en ränta som ska betalas i tid.

Detta är ett gratis lån

Som vi varit inne på innebär ett gratis lån att låntagaren lånar pengar helt gratis. Det betyder att man slipper betala räntor och andra avgifter på det lånade beloppen under en satt tidsram.

Dessa lån är nästintill alltid begränsade till en viss tidsram. Med det sagt måste lånet ändå betalas tillbaka inom den satta tidsramen, annars påkommer det räntor. Som tidigare nämnt brukar långivare kräva att lånet återbetalas inom 14–30 dagar.

Som vi tidigare varit inne på är dessa sorters lån inte längre lagliga i Sverige. Du kan dock fortfarande ansöka om snabblån, men då måste du betala ränta på dem.

Hur ansöker man om ett gratis lån?

Ett gratis lån är ett annat ord för ett mycket förmånligt snabblån. Som du säkert redan vet är ett snabblån ett lån utan säkerhet som måste betalas inom en väldigt kort tid. Ska du ansöka om ett gratis lån ska du således vända dig till en långivare som erbjuder snabblån utan ränta. Dessa snabblån ingår som sagt ofta i “välkomstpaket” som långivaren erbjuder sina nya kunder.

Innan du bestämmer dig för att ansöka om ett lån bör du jämföra de långivare som finns på marknaden. Detta för att få de bästa villkoren på marknaden. Det finns en mängd olika jämförelseportaler där ute. På dessa kan du jämföra olika lån utifrån element som räntor och eventuella avgifter. Du kan också se denna lista över Sveriges bästa privatlån och välja någon av de aktörer som står listade där.

Nackdelar med ett gratis lån

Att låna pengar är ingenting man gör för skojs skull. Dock finns det några som vänder sig till ett lån utan att undersöka de andra finansieringsalternativen som finns. Därför är det så viktigt att du är insatt i de konsekvenser som faktiskt existerar i samband med gratis lån.

Även om det verkar frestande med ett gratis lån är det viktigt att väga för- och nackdelarna mot varandra. Kan du finansiera dina utgifter på annat sätt än genom ett lån ska du givetvis överväga detta i första hand. Bestämmer du dig för ett gratis lån bör du noggrant planera en budget. Annars finns det en risk för att du slutar med att låna mer pengar än du har behov av – pengar som du sedan har svårt för att betala tillbaka. Då kan det bli ordentligt dyrt och du kan försätta dig i en ond skuldfälla.

[acf_fields]
- Advertisment -

Must Read

Winamp

0
En populär, snabb och flexibel musikspelare för Windows. De kan spela flera olika musikformat som t.ex. MP3, musikskivor, MOD, S3M, IT m.m.

PC för alla

SPCS demo-cd