HemÖvrigtVad är Bitcoin Cash?

Vad är Bitcoin Cash?

-

Kryptovalutorna växer sig allt starkare i de svenska småspararnas portföljer. Bitcoin är den största av de digitala valutorna och de flesta känner idag till denna. Många handlar med just Bitcoin på en daglig basis. Vad många inte känner till är att det finns en avknoppning av Bitcoin som är mycket intressant.

Det handlas med kryptovalutor som aldrig förr i Sverige. Det senaste året har media börjat rapportera om dessa digitala valutor mer ingående och det har definitivt påverkat intresset. Svenska småsparare har i stor utsträckning någon form av kryptovaluta i sina innehav.

Bitcoin var den valuta som var först ut för drygt 20 år sedan. Den handlas idag med på bitcoin code, samt andra liknande plattformar. Efter att Bitcoin lanserades så kom det fler och fler kryptovalutor. Idag finns det ett rikt galleri av valutor att välja mellan då man vill investera.

Avknoppning

Då Bitcoin skulle uppdateras rent tekniskt för ett par år sedan så skapades två läger. De som tyckte att uppgraderingen var vettig och rimlig, samt den sida som tyckte man skulle fortsätta som man gjort fram till dess. Dessa sidor kunde inte komma överens och uppgraderingen blev av. De som var emot uppgraderingen valde då helt sonika att skapa sin egen kryptovaluta. Den döptes till Bitcoin Cash.

Bitcoin Cash är idag en valuta att ta på allvar. Den handlas av många och ses som en utmanare till flera andra valutor. Det är lätt när man tittar på olika kryptovalutor att inte se bortom Bitcoin. Men är man verkligen intresserad av att lyckas som investerare måste man ofta titta på andra möjligheter än de största.

Viktigt när man är ny

Då man är ny när det kommer till investeringar i digitala valutor är det vissa saker man bör tänka på. Den första är att samla information. Läs på online och läs de nyheter som kommer varje dag och kryptovalutor. Det är viktigt att bygga en förståelse för det man ska investera i. Oavsett vad det är för ämne eller område.

En annan viktig sak är att lära sig identifiera de risker som finns med olika investeringar. Alla investeringar ör förknippade med sina egna risker. Dessa måste värderas för att kunna avgöra om det är risker man är villiga att ta eller inte. Om man inte är villig att ta just de riskerna bör man titta på andra investeringar. Är det risker man finner acceptabla så kan man gå vidare.

Så börjar du

Ska man börja handla med Bitcoin eller annan digital valuta så behöver man först och främst registrera en så kallad plånbok. Det är där nycklarna för att få åtkomst till ens kapital lagras. Det finns olika varianter och det finns alltid någon variant som passar en bättre.

Man behöver även registrera sig på en plattform där man kan genomföra de köp och sälj som man vill göra. Det finns olika sådana sidor och de flesta är gratis att registrera sig på. Därefter kan man börja leta upp exempelvis Bitcoin Cash och handla med den.

[acf_fields]
- Advertisment -

Must Read

Winamp

0
En populär, snabb och flexibel musikspelare för Windows. De kan spela flera olika musikformat som t.ex. MP3, musikskivor, MOD, S3M, IT m.m.

PC för alla

SPCS demo-cd