HemÖvrigtTips för att spara pengar på kläder

Tips för att spara pengar på kläder

-

Kläder kan vara en stor utgiftspost för många, och är något som vi alla behöver köpa ibland. Speciellt om du har växande barn – så måste barnen ha större kläder allt eftersom de växer. Så, hur kan vi spara pengar på våra klädinköp?

Ett sätt kan vara att bestämma sig i förväg för vilka kläder som ska köpas. Spontanhandla inte, utan planera in att köpa kläder en eller ett par gånger om året (eller hur ofta det nu behövs för just er). På det sättet hinner ni gå igenom garderoben, och se vad som behöver köpas och vad som redan finns hemma. Att ha någon form av plan och vara lite förberedd kan spara dig både tid och pengar. Att pricka in reor när du storhandlar kläder kan även det vara ett sätt att spara pengar. Det går även bra att storhandla i olika nätbutiker likväl som i fysiska butiker.

Ett annat sätt att spara pengar är genom second hand och begagnat i olika former. Det kan vara att ärva kläder, framför allt kanske mellan barn. Det kan även vara att byta kläder med varandra, att ge bort kläder som inte används längre eller att fynda på loppisar eller i second hand-butiker. Även att låna kläder av varandra kan vara ett alternativ, särskilt om det är kläder som inte används så ofta. Återbruk kan även kanske passa in här – att sy om kläder på olika sätt. Kanske kan två eller tre t-shirts – eller ett par slitna byxor – bli en kjol? Då får på köpet personliga och kreativa kläder som ingen annan har.

Ytterligare ett sätt är att handla kläder med kvalitet. Då kan de användas under mycket längre tid och du behöver inte köpa nya kläder lika ofta. Det behöver inte vara märkeskläder, utan kvalitet kan finnas lite överallt; det gäller bara att hitta de där guldkornen. Särskilt kanske att handla basplagg i bra kvalitet, som går att matcha och variera på många olika sätt.

Ytterligare ett par tips är att vårda de kläder du redan har på ett bra sätt. Tvätta dem efter tvättråden och tvätta dem inte allt för ofta; även att handtvätta och hängtorka (istället för att torktumla) spar mycket på tygerna i kläderna. Färga kläder som börjar tappa färg. Gnugga bort fläckar med olika fläckborttagningsmetoder. Laga kläderna om det går, istället för att slänga dem.

Det finns som sagt en del saker du kan göra för att spara pengar på kläder. Som med mycket annat handlar det även om att inte handla mer än vad du behöver – även det är ett spartips. Även om det kan vara roligt med kläder, att shoppa, matcha och hitta nya, snygga plagg – behöver garderoben verkligen vara överfull om du inte ens använder hälften? Kanske kan det vara ett sätt att utmana dig själv – köpstopp under en viss tid och se hur mycket pengar som du sparar?  

[acf_fields]
- Advertisment -

Must Read

Winamp

0
En populär, snabb och flexibel musikspelare för Windows. De kan spela flera olika musikformat som t.ex. MP3, musikskivor, MOD, S3M, IT m.m.

PC för alla

SPCS demo-cd