HemÖvrigtPengar över till annat? Sänk din bredbandskostnad

Pengar över till annat? Sänk din bredbandskostnad

-

Du som är inne på grattissidan.se är förmodligen en av alla oss som tycker om att hitta saker till ett billigare pris. Av alla månadskostnader man har I ett hushåll kan det däremot vara svårt att få någon av dessa gratis. Vad man kan göra istället är att få ner priset och kostnaderna man betalar varje månad för att på så sätt få mer pengar över till något man själv tycker om.

Av alla kostnader som man har så är bredbandet ofta det man tänker minst på. I och med att vi numera lever en stor del av våra liv online så är det mer eller mindre omöjligt att tänka sig att inte ha uppkoppling hemma. Därför accepterar man ofta vad som står på räkningen utan att tänka närmare på saken, men faktum är att möjligheterna till att skaffa ett billigare bredband ofta är mycket goda.

Så hur går man tillväga för att skaffa ett billigare bredband?

Det första som du bör göra är att se över ditt nuvarande avtal. Priset för bredband varierar kraftig beroende på var du bor någonstans och genom att jämföra ditt avtal med erbjudanden från andra leverantörer går det ofta att hitta ett lägre pris som kan spara dig hundratals kronor varje månad.

Tyvärr är det inte alla som har möjlighet att byta leverantör för att pressa ner priset. Detta kan bero på att man sitter fast i bindande kontrakt, eller att ens hyresvärd har ett avtal med en specifik leverantör. Som tur är finns det fortfarande några saker man kan göra för att få ner priset.

Har du rätt sorts avtal för dig?

Det finns två stycken olika varianter på bredband. Den första är ett fast bredband där du som kund betalar en fast månadsavgift och sedan får fri tillgång till internet utan några restriktioner kring hur mycket data som du får använda. Detta kan liknas vid ett abonnemang till telefonen som har fri surf. Det är lite dyrare, men för ett hushåll som använder sig av ganska mycket internet varje månad går det inte att slå.

Den andra varianten är ett mobilt bredband. Även detta kommer ofta med en fast månadskostnad. Månadskostnaden brukar i regel dock vara mycket lägre än ett fast bredband och istället så betalar man för hur mycket data som man använder sig av. Detta gör att ett mobilt bredband är perfekt för hushållet som inte använder sig av så mycket data varje månad. Det är inte ovanligt att man har fel sorts avtal för sin situation, så genom att se över detta kan man få ett billigare bredband.

Sänk hastigheten på ditt internet

Det är dessutom väldigt vanligt att man betalar för ett internet som är mycket snabbare än vad man egentligen behöver. Genom att mäta din internethastighet kan du sedan ta ett beslut om du känner att du behöver den hastigheten, eller om du skulle klara dig med någonting lägre och på så sätt få ett billigare bredband.

Tyvärr går det inte att sänka hastigheten på sitt internet själv, utan det görs via din leverantör.

[acf_fields]
- Advertisment -

Must Read

Winamp

0
En populär, snabb och flexibel musikspelare för Windows. De kan spela flera olika musikformat som t.ex. MP3, musikskivor, MOD, S3M, IT m.m.

PC för alla

SPCS demo-cd