HemGratis SpelSpela hem dom stora vinsterna – Hur gör spelproffsen?

Spela hem dom stora vinsterna – Hur gör spelproffsen?

-

Spel på fotboll ger en ökad spänning och nerv i de matcher man spelat på, oavsett om man är en hårdnackad supporter av något av de specifika lagen som spelar en match. Hur man bettar har också ändrats under årens gång. Från att spela på resultat genom illegala spelklubbar till de avancerade och ändå enklare möjligheter till betting vi har idag. Man kan spela det klassiska Stryktipset, som varit ett alternativ för svenska spelare sedan 1930-talet, där man spelar på matchresultatet i tretton matcher genom modellen 1X2. Idag finns dock många fler alternativ än så. Fotboll är fortfarande världens största sport vilket gör att det är den sport som det spelas mest på. Vad bör man då tänka på och hur gör man för att lyckas dra in den där stora vinsten som alla drömmer så mycket om.

Liveodds och spel online

I och med de möjligheter som finns med det internet, har man fått möjligheten att lämna tobaksaffärerna och spelbutikerna för att lägga sitt bet, följa spelet och se matcherna online istället. Livebetting har gått från att ringa telefonsamtal under pågående match, till att följa allt som händer och lägga sina spel direkt i telefonen, på TV eller i datorn. Oddsen på vem som gör nästa mål, får nästa gula kort eller antalet gjorda mål ändras i takt med hur matchen ser ut, och allt går att spela på. Liveodds kan göra en tråkig match till något riktigt spännande.

Tävla i betting och Tips-SM

Självklart går det att bli bäst på att tippa. Varje år går tävlingen Tips-SM av stapeln där man avgör vem som har flest rätt på sin stryktipskupong över ett visst antal veckor. Varje vecka lämnade deltagarna in en kupong med 64 rader, där den med flest rätt vinner efter totalt 78 matcher. Den senaste vinnaren från Tips-SM, som gick av stapel under hösten 2020, heter Sergio Pinto och kommer från Söderköping. Allting avgjordes i sista match och han berättar att det som avgör är lite tur och att våga spika X, som innebär att den tippade matchen slutar oavgjort.

Vad säger spelexperterna?

Det finns även de som har som jobb att tipsa om spel på fotboll, en av dessa är Simon ”Dybban” Lindell. Han arbetar som spelexpert på tidningen Expressen, driver en podcast om spel på fotboll och har en bakgrund som pokerproffs. Enligt egen utsago är han den som haft tretton rätt på stryktipset flest gånger. Detta beror på att han vet vad som behövs vetas om de aktuella lagen på kupongen, att han ser på mycket fotboll och försöker tänka lite annorlunda.

En annan expert om spel som hobby, han trycker på grundförutsättningarna för att lyckas med sitt spelande. Kunskap om statistik och sannolikhetslära är ett måste för ett lyckat spelande. Han nämner även vikten av att sköta sina åtaganden innan man börjar planera nästa spel, oavsett om det är stryktipset eller liveodds. Så snart man prioriterar spel före middagslagning och tid till familjen, är spelandet ett problem.

Hur tänker man som spelproffs och vad man bör hålla koll på

Flera proffs på betting pratar om vikten av att ha koll på sin ROI (Return On Investment), det vill säga insatsen i förhållande till vinsten, eller förlusten. Om man satsar 100kr på en match och utdelning ger 1000kr har du en ROI på 900%, dock spelar man ju aldrig utan att förlora någon gång ibland och så länge man som spelare har ett ROI på över 100% går man med vinst. Spelare pratar även om olika system som Kellys formel, Fibonacci och magkänslan, där den sist nämnda är att undvika helt för att lyckas med sin betting.

Oskar Block, som spelade in 4,5 miljoner på tips under två veckor, har som mål att ligga på en ROI runt 125%. Men det gäller att vara medveten om att de system som han spelar inte kostar runt 100 svenska kronor, utan 8400kr. Även han pratar om vikten av statistik, matematik och analys innan man lägger sitt spel. Oftast spenderar han flera timmar till att sammanställa alla data för att få ihop den rätta kupongen och slutligen 13 rätt. Några av hans tips för att lyckas med sportspel och betting är att spela på ligor och sporter man känner till, ha tålamod och hela tiden ha koll på hur mycket man vinner och förlorar.

Börja med att läsa på

För att lyckas med ditt spelande, oavsett om det är tipset, odds eller livebetting, håll dig till det du känner till. Var noga med att inte låta spelandet påverka dina sociala åtaganden och övervaka din ROI. Innan du lägger in ditt spel, börja med att läsa på om lagen och titta på statistiken, hitta vad som ger bäst avkastning i förhållande till sannolikhet. Sätt en rimlig spelbudget, hur mycket har du råd att förlora och var ansvarsfull i ditt spelande. Försök följa matcherna live på TV eller i telefonen så du får en tydlig bild av matchen innan du spelar dina liveodds. Spela inte med hjärtat och undvik ditt favoritlag, statistiken och kunskapen är det som skiljer en vinnare från en förlorare.

[acf_fields]
- Advertisment -

Must Read

Winamp

0
En populär, snabb och flexibel musikspelare för Windows. De kan spela flera olika musikformat som t.ex. MP3, musikskivor, MOD, S3M, IT m.m.

PC för alla

SPCS demo-cd