HemÖvrigtTopp 3 attraktioner som turist i Sverige

Topp 3 attraktioner som turist i Sverige

-

Sverige är det land som har flest turister i Skandinavien och det har kanske sina orsaker. Vi ska ta och titta lite närmare på de tre största turistattraktionerna som finns i Sverige, för att bli lite klokare på vad det är som gör att det är så många turister som vill åka hit. Sverige som land får ofta topplaceringar i många olika marknadsundersökningar.

Det handlar om mänskliga rättigheter, livskvalité, utbildning, forskning och så vidare – något som gjort att Sverige har fått mycket uppmärksamhet internationellt. Men nu till de tre bästa platserna för turister i landet. Om du är turist och vill veta mer om olika platser, som kan vara värda att besöka eller om du söker efter en specifik aktivitet på din semester så kan du kolla här: Tourist.se.

1.     Stockholm med sin skärgård

Det finns förmodligen inget annat i Sverige som är så unikt som Stockholms skärgård. Åk till den vackra huvudstaden där sött och salt möts i Mälarens utmynning i havet. Från Kungsträdgården kan man ta skärgårdsbåtarna ut i Skärgården. Ät lunch och se de vackra små öarna med sina röda hus med vita knutar. Hoppa av båten när det passar och utforska en ny ö. Glöm inte att ta med badkläderna sommar som vinter, för i skärgården vinterbadar alla.

Stockholms skärgård är en av de största skärgårdarna i världen. Den svenska naturen gör platsen unik eftersom öarna ofta är steniga med mörkgrön barrskog på. Skärgården uppges ha omkring 25 000 öar totalt.

2.     Fjällen i Åre

Om du är sugen på en sportigare semester så kan det finns bra alternativ både sommar och vinter. De flesta tänker kanske på Åre som en vinterdestination i Sverige, men det finns i själva verket en hel del på sommaren också. Vackra Åre som är en vit pärla i Fjällen vintertid med långa fina backar och fantastisk mat och afterski, förvandlas till ett äventyrsland på sommaren.

Där man på vintern åkte skidor kan man på sommaren cykla på mountainbike och utforska berget. Du får samtidigt en god portion med motion med på köpet. Blir det för varmt kan man alltid slänga sig i en norrländsk sjö för att svalka sig, renare vatten finns nog inte.

Åre är en skidort i Jämtlands län. Dit kan man åka på vintern för att åka skidor eller snowboard, men även på sommaren finns det gott om aktivitet såsom bergcykling och klättring.

3.     Treriksröset i Norrland

En upplevelse som kanske få européer förutom just oss skandinaver känner till är norrskenet. Att åka upp till norra Sverige och få uppleva den vackra och orörda naturen som finns där kan vara en av de härligaste upplevelserna som finns. I Norrland finns det gott om vandringsleder både på planmark och på bergen. En vandring till platsen där de tre landen möts, Treriksröset, är vackert och helt speciellt.

Om det är själva norrskenet man vill se finns det speciella vandringsturer man kan anmäla sig till. Man blir då guidad till en plats med extra bra utsikt, men när allt kommer omkring är det vädret som bestämmer och någon norrskensgaranti finns inte.

Treriksröset är den punkt där Sverige, Norge och Finland möts. Platsen är ett populärt vandringsmål i Norrland och själva platsen är lika vacker som själva vandringen dit.

[acf_fields]
- Advertisment -

Must Read

Winamp

0
En populär, snabb och flexibel musikspelare för Windows. De kan spela flera olika musikformat som t.ex. MP3, musikskivor, MOD, S3M, IT m.m.

PC för alla

SPCS demo-cd