HemÖvrigtBadminton är en populär sport i Sverige

Badminton är en populär sport i Sverige

-

Att vara en del av ett föreningsliv kan vara en viktig del i livet. Det är inte bara hälsosamt att röra på sig som man gör i idrottsföreningar, det är även en social aktivitet. Genom att delta i en sport lär man känna nya personer, sina med- eller motståndare eller lagkamrater. Det beror förstås på om man är medlem i en tävlingsinriktad förening eller inte. Just badminton kan spelas i lag, bara två och två eller på tävlingsnivå, men vad är det som gör att just denna sport är så omtyckt?

Du har kanske själv funderat på att börja och är nyfiken på att veta lite mer. Här har du lite information om badminton. Självklart kan anledningarna vara många till att badminton är så omtyckt, men om man ska försöka titta på det objektivt kan man börja med att ta upp fördelarna och det ska vi göra här nedan.

  • Det är en sport som är enkel att börja med. Varför är den enkel? Det kanske är flummigt att kalla en sport som badminton enkel att börja med men faktum är i själva verket att eftersom reglerna är relativt enkla och ganska få, blir det enkelt att komma in i sporten snabbt.

Badminton spelas på en plan liknande en tennisplan. Motståndarna ska slå en fjäderklädd boll över nätet till motståndarens spelplan. Eftersom bollen är mycket lätt, räcker det ofta med relativt lätta slag, i förhållande till exempelvis tennis. Om bollen faller till marken förlorar den spelaren matchen.

  • Utrustningen är inte dyr. Om man tittar på några olika typer av sporter så som hockey, ridsport och liknande kräver dessa typer av sporter väldigt mycket utrustning. Den utrustning som man behöver är både dyr och kräver dessutom en del underhåll. Inom badminton krävs bara ett racket och självfallet träningskläder. Vilket ofta endast består av shorts, skor och en sport t-shirt.
  • Tillgängligheten är stor. Vi kan gå tillbaka till föregående exempel med Hockey. Det är en klassisk vintersport som spelas på vintern. Men självfallet fungerar det inte att bara träna och spela matcher på vintern. Matcherna kan vara sin sak, men träningen måste fortsätta på sommaren också.

Men det kan vara svårt att hitta en ishall, där hockey finns representerat. Annat är det med badminton, det finns i stort sett i alla kommuner och län runt om i Sverige. Om du vill veta mer om var det finns en sporthall, där du kan spela badminton där du bor, kan du kontakta kommunen.

  • Internationell sport. Att en sport inte bara finns i Sverige kan vara ett stort plus, speciellt om man skulle vilja prova på att tävla. Då finns det ofta mycket stora föreningar och tävlingar som man kan delta i utomlands. Om man tittar på USA till exempel så finns det ett stort föreningsliv och många amerikanare deltar i sport både på amatörmässig och professionell nivå, vilket är positivt för deltagarna.

Det gör nämligen att det arrangeras stora tävlingar. Där kan man mötas från olika föreningar och tävla mot varandra. Men även träningen kan vara stor. Det kan till exempel erbjudas träningsläger för en viss årsgrupp eller på en viss nivå.

[acf_fields]
- Advertisment -

Must Read

Winamp

0
En populär, snabb och flexibel musikspelare för Windows. De kan spela flera olika musikformat som t.ex. MP3, musikskivor, MOD, S3M, IT m.m.

PC för alla

SPCS demo-cd