HemÖvrigtSpela mobilspel effektivt

Spela mobilspel effektivt

-

När det kommer till underhållning är det svårt att hitta något som är gratis idag. Det skulle vara att vandra och campa i skogen då allemansrätten ger oss svenskar unika möjligheter att göra just det. Men alla är inte intresserade av att vandra eller plocka svamp, de flesta idag spelar hellre spel eller “tittar på tv” vilket kan betyda många olika saker idag. 

Men Netflix kostar pengar, och de flesta spel kostar också pengar, till och med mobilspel, så vad kan man göra om man vill spela, man spelar smart naturligtvis.

Bra att tänka på innan du laddar ned ett spel

Vart hittar man hundratals spel idag, i app butiker som Google Play och App Store.

Även Steam har många så kallade “free to play” spel och det låter lockande men det finns tyvärr en baksida med alla dessa gratisspel som du säkerligen redan är bekant med. Systemet som ofta kallas “pay-2-win” vilket helt enkelt innebär att genom att köpa erbjudanden på special saker under tiden du spelar gör att du kan få bättre förutsättningar att vinna / besegra spelet. Detta gäller framförallt de spel som är multiplayer, vilket de flesta spel är idag.

Spela effektivt – skapa en strategi

Effektiv underhållning, låter knappast som att det kan vara underhållning men då måste du fråga dig själv, vad vill du få ut av att spela mobilspel. En stund där du har roligt och tar en paus från allt annat, eller spelar du bara för att vara bäst? Nedanför har vi några punkter som kan hjälpa till att skapa en bra strategi när du väljer spel.

  • Bestäm dig för vilken sorts spel du är ute efter – pussel, strategi, simulering eller något annat.
  • Läs recensioner och betyg – klagar folk på att de är mycket reklam eller att de kostar för mycket?
  • Testa och se – får du “välkomstpaket” notifikationer så fort du genomfört spelets tutorial bör du se dig om efter ett anna spel.
  • Testa mer än ett spel i samma kategori – välj det som ger dig mest.
  • Spela långsamt – lär känna spelet innan du satsar på det.

Om du tröttnar på mobilspel

Med tanke på hur ofta upplevelsen i spel numera störs av små men irriterande fönster eller markeringar som propsar på vi ska köpa extra special mynt, eller anna spelvaluta, är det inte konstigt om man tröttnar. Lyckligtvis finns det alternativ att undersöka om man vill pausa mobilanvändandet. Gratis underhållning finns bland annat på bibliotek i form av böcker, ljudböcker, filmer, spel även socialt umgänge. En picknick i närmsta park är också mer eller mindre gratis, beroende på hur mycket gott du behöver eller vill köpa och ta med. Andra intressant tips kan du bland annat hitta på comigo.fi

Sammanfattning

Billig och gratis underhållning kan både vara lätt och svårt att hitta idag. Mobilspel är en lättillgänglig underhållning då de flesta av oss har en smartphone. Men tänk på att dessa spel kan ha dolda kostnader. 

[acf_fields]
- Advertisment -

Must Read

Winamp

0
En populär, snabb och flexibel musikspelare för Windows. De kan spela flera olika musikformat som t.ex. MP3, musikskivor, MOD, S3M, IT m.m.

PC för alla

SPCS demo-cd