HemÖvrigtSå lär du dig allt om padel gratis

Så lär du dig allt om padel gratis

-

Padel har snabbt blivit en mycket populär sport i Sverige. Det dyker upp allt fler klubbar och banor samtidigt som fler och fler blir nyfikna på sporten. För många så är det en ny värld som öppnar sig då de spelar för första gången. Men man kan lära sig om sporten utan att betala ett dyrt pris.

För inte allt för många år sedan var det en sport för personer med särintresse, idag spelas det överallt. Vi pratar så klar om padel. En sport som snabbt blivit oerhört populär i Sverige. Det anläggs nya banor runt om i landet och allt fler upptäcker sporten. De lockas av att det är en enkel sport att komma igång med och det höga tempot.

Svetten rinner på de som spelar padel, men det är något av ett mål. Det sägs att om man inte är blöt av svett när man är klar, så har man inte ansträngt sig. För nybörjare så kan man bli klokare på padeltennis här. Men det finns också andra vägar att gå.

YouTube en rik källa

Det finns gott om kanaler och videos på YouTube som tar upp padel. Där kan man dels lära sig reglerna, historien och vad man ska satsa på och vad man ska undvika i sitt spel. Spelet är som en släkting till tennis och spelas oftast i par. Vad man lär sig snabbt när man tittar på de videos som finns upplagda är att man även får utnyttja väggarna då man spelar. Något som inte är tillåtet i tennis. Man kan säga att padel lånar element från exempelvis squash.

Rätt utrustning för padel

När man spelar padel så krävs det att man har rätt utrustning. Det är mest det racket man använder som är säreget för sporten: Det är som ett mindre tennisrack. Men istället för ett nät av nylontrådar så är det en täckt yta med ett fåtal, större hål i. Dessa racket finns i olika utförande och det beror på dina personliga egenskaper vilket rack du ska välja.

Man brukar prata om tre huvudsakliga varianter på dessa rack. Dels ett cirkelformat. Detta passar dig som nybörjare bra då det ger en bra kontroll och att det inte spelar så stor roll vart på racket du träffar bollen.  det diamantformade racket är för de spelare som spelat mycket. Där träffar man bollen bäst högst upp på racket. Det ger en större kraft i slaget och bollen kommer färdas snabbare, vilket är en fördel.

Den tredje typen av racket är det droppformade racket som man kan säga kombinerar de egenskaperna hos de två första rackettyperna. Det passar de som inte är nybörjare men som inte spelat så länge. Det är ett bra all-round racket.

Bollarna skiljer sig även de från tennisens bollar då de är mjukare är en traditionell tennisboll. Det finns en rad olika märken av bollar och det är svårt att säga att en är bättre än en annan. De passar helt enkelt bara olika spelare olika bra.

[acf_fields]
- Advertisment -

Must Read

Winamp

0
En populär, snabb och flexibel musikspelare för Windows. De kan spela flera olika musikformat som t.ex. MP3, musikskivor, MOD, S3M, IT m.m.

PC för alla

SPCS demo-cd