HemÖvrigtSå laddar du ner musik från Spotify

Så laddar du ner musik från Spotify

-

Idag är det svårt att tänka sig ett liv utan Spotify. Spotify är en musiktjänst som används av människor världen över, inte minst svenskar, för att lyssna på musik och annat innehåll som exempelvis podcasts. Det är även möjligt att lyssna på Spotify offline med ett premiumabonnemang, men då kan man inte få sina favoritlåtar som MP3-filer. Så hur gör man då?

Det finns sätt att ladda ner musik från Spotify som MP3-filer. Då slipper man oroa sig över att ens favoritmusik skulle försvinna när man säger upp sitt premiumabonnemang. Samtidigt kan man överföra musiken till andra enheter för att lyssna därifrån.

Nedan går vi igenom steg-för-steg hur man kan ladda ner musik från Spotify till sin dator och smartphone. Vi använder oss av inspelningsverktyget Audials Music, som man kan ladda ner helt kostnadsfritt. Men det finns även en betalversion att tillgå om man föredrar detta. Läs mer om Audials Music på deras hemsida.

Ladda ner musik från Spotify till din dator

Nedan går vi igenom hur du kan ladda ner musik från Spotify till din dator med hjälp av Audials Music.

1.     Ladda ner, installera och öppna Audials Music

Det första du ska göra är att gå in på Audials officiella hemsida och ladda ner Audials Music därifrån. Du kan ladda ner en demoversion av programmet helt kostnadsfritt, alternativt betala 29.90 USD för ett betalabonnemang.

När programmet är nedladdat installerar du det och startar det därefter. Väl inne i programmet växlar du sedan till “Music Streaming”-läget i menyn.

2.     Spela upp musiken i Spotify

Nästa steg är att klicka på “Spotify” inne i “Music Streaming”-läget. Härefter dyker det upp ett fönster på skärmen och då ska du klicka på “Play music in Spotify”. Välj inspelningshastighet och kvalitet.

Sedan öppnar du Spotify och spelar upp den musik du önskar spela in och spara.

3.     Audials Music spelar automatiskt in och sparar musiken

När musiken spelar i Spotify kommer den automatiskt att spelas in med hjälp av Audials Music. Filerna sparas sedan som MP3-filer av högsta ljudkvalitet. Audials Music “taggar” dessutom musiken, vilket innebär att du kan se ting som namn på låten, artist/band och några gånger även sångtext.

Ladda ner musik från Spotify till din iOS- eller Android-enhet

Vill du istället ha den nedladdade musiken från Spotify till din iOS- eller Android-enhet fungerar även detta. Detta gör du dock enklast genom att använda dig av Spotifys app.

  1. Registrera dig som Spotify Premium och installera appen på din mobil.
  2. Logga in på Spotify på din mobil.
  3. Öppna ditt “bibliotek” i Spotify och välj vilken spellista du vill ladda ned.
  4. Klicka på nedladdningsknappen i spellistan.

Var uppmärksam på att du måste använda Spotify-appen minst en gång inom 30 dagar ansluten till internet, annars raderas den nedladdade musiken. Spellistorna raderas också om du installerar om appen. Och glöm inte att om du laddar ner spellistor på fler än 5 enheter så försvinner nedladdningarna från den enhet som du inte använt under den längsta perioden.

[acf_fields]
- Advertisment -

Must Read

Winamp

0
En populär, snabb och flexibel musikspelare för Windows. De kan spela flera olika musikformat som t.ex. MP3, musikskivor, MOD, S3M, IT m.m.

PC för alla

SPCS demo-cd