HemÖvrigtSå laddar du ner musik från Amazon Music

Så laddar du ner musik från Amazon Music

-

Alla som var unga på början av 2000-talet minns nog tydligt processen att ladda ner musik. Det var en lång process som inte bara var krånglig utan inte heller fungerade särskilt bra. Det kunde ta flera, flera timmar att bara ladda ner en enkelt liten låt, som ofta sedan kom i relativt dålig kvalitet. Så fungerar det inte idag. Idag går det att få tillgång till musiken både enklare, snabbare och smidigare.

Idag lyssnar nog dem flesta absolut främst på musik online via en streamingtjänst. Detta fungerar ju bra, så länge internetuppkopplingen är stabil och bra. Men vid de tillfällen när man inte har en stabil internetuppkoppling. Som när man är ute på landet, åker en lång tågresa genom skogen eller varför inte på ett flyg. Då behöver man ha musiken nedladdad. Och det finns faktiskt ett väldigt enkelt sätt att göra detta på som varken kräver särskilt mycket kunskap eller energi för att förstå sig på. Här kommer en snabb guide till att ladda ner musik från Amazon Music.

Ladda ner programvaran Audials Music

Det första du behöver göra är att skaffa dig ett program så att du kan ladda ner musiken via detta program. Så ladda ner Audials Music. Audials Music är ett program som är gratis att ladda ner en prov på och som du inte behöver registrera dig för att använda. Genom detta program kan du sedan spela upp musik och på så sätt spela in den och få tillgång till den offline. Läs mer om vad Audials Music är på deras hemsida om du är ännu mera nyfiken.

Spela musiken i Amazon Music

När du laddat ner Audials Music så är nästa steg att således spela in musiken från Amazon Music. Det du då gör är att du inne på Audials Music klickar på den ikon som säger Amazon Music. Välj sedan det som heter “Play music in Amazon. Audials records it”. Audials Music kommer då automatiskt att börja spela in den musik som du spelar från Amazon Music. Vid sidan om kommer det att öppnas ett fönster där du kan välja hur snabbt inspelningen ska ske. När du gjort detta går du vidare till Amazon Music och sätter på den musik som du gärna vill spela in.

Musiken blir sparad

När du sedan spelar musiken i Amazon Music så kommer denna alltså automatiskt att spelas in via Audials Music. Det gör att du således får tillgång till musiken även när du inte har internetuppkoppling. När inspelningen är färdig så hamnar musiken i spellistan på Audials Music och du kan enkelt spara ner filerna som MP3 filer och lyssna på din dator eller mobil. Så nu är det bara att göra samma sak om och om igen tills du har all den musik du behöver inför exempelvis din långa flygresa. Precis detsamma går att göra med andra musik streamingtjänster som med Amazon Music. Så när du väl lärt dig proceduren kan du använda dig av detta på annat håll också.

[acf_fields]
- Advertisment -

Must Read

Winamp

0
En populär, snabb och flexibel musikspelare för Windows. De kan spela flera olika musikformat som t.ex. MP3, musikskivor, MOD, S3M, IT m.m.

PC för alla

SPCS demo-cd