HemÖvrigtRäntefria snabba smslån - är de gratis?

Räntefria snabba smslån – är de gratis?

-

När du letar efter en snabb finansieringskälla och stöter på fenomenet smslån kan det hända att du ser ett räntefritt erbjudande. Med ett räntefritt lån betalar du tillbaka de pengar du lånat – utan ränta. Men vad betyder egentligen räntefria snabba smslån? Är de gratis?

Även om ett smslån utan ränta kan verka som en dröm som går i uppfyllelse, kan de snabbt styra dig mot ekonomiska svårigheter om du inte är försiktig. Dessutom inkluderar räntefria lån oftast andra avgifter, som gör att de i själva verket inte är gratis.

Låt oss kika närmre på fenomenet räntefria snabba smslån.

Vad är snabba smslån?

Snabba smslån, eller snabblån som de många gånger kallas, är en sorts lån utan säkerhet. Lån utan säkerhet betyder att lånet inte backas upp av en tillgång som långivaren kan ta i händelse av att låntagaren misslyckas med att återbetala lånet. Lån utan säkerhet backas istället upp av låntagarens kreditvärdighet och kommer vanligtvis med en högre ränta för att återspegla den extra risk som långivaren tar.

Smslån går inte att ansöka om hos traditionella banker, snarare ansöker man om dessa lån hos långivare online.

Snabba smslån kännetecknas också av mindre belopp, vanligtvis mellan cirka 3 000 kronor och 10 000 kronor. Att de är snabba betyder att de normalt utbetalas inom ett par minuter från det att man får lånet beviljat.

Räntefria lån – hur fungerar det?

Räntefria lån kanske låter som en omöjlighet, men faktum är att dessa sorters fördelaktiga lån existerar. Räntefria lån är, precis som namnet indikerar, lån med vilka du endast behöver återbetala själva lånebeloppet och inte någon extra ränta. Dessa lån är rätt ovanliga, men finns. Vanligast är det att man får detta erbjudande om man är en förstagångskund hos en långivare.

Nu när räntefria lån låter så bra måste det väl finnas någon nackdel med dem? Ja – det gör det. Räntefria lån måste återbetalas inom en bestämd löptid, annars på kommer det vanligen dyra avgifter. Dessutom kan det påkomma andra avgifter som ska betalas, som uppläggnings- och aviavgift. Några gånger kan dessa avgifter bli större summor och trots att lånet är räntefritt kan det då bli dyrt.

Trots “gratis” lån finns det risker

Om man har turen att hitta gratis lån och snabba smslån utan räntor och andra avgifter kopplade till dem måste man fortfarande vara medveten om riskerna. Det finns trots allt alltid en risk att man skuldsätter sig när man lånar pengar, även om man slipper betala en extra ränta på lånet. Om man inte kan återbetala lånet inom den satta löptiden kan det påkomma flera avgifter, och om dessa inte återbetalas kan det bli väldigt dyrt.

Utöver att snabba smslån kan öka ens skulder, kommer det även påverka ens kreditvärdighet. Ju fler lån man ansöker om desto mer skada tar ens kreditvärdighet. En dålig kreditvärdighet ses som opålitligt i en långivares ögon, vilket gör att ens framtida lånemöjligheter kan påverkas negativt. Bland annat kan man få en sämre ränta, något man som låntagare såklart vill undvika.

[acf_fields]
- Advertisment -

Must Read

Winamp

0
En populär, snabb och flexibel musikspelare för Windows. De kan spela flera olika musikformat som t.ex. MP3, musikskivor, MOD, S3M, IT m.m.

PC för alla

SPCS demo-cd