HemÖvrigtLadda enkelt ned film från Amazon Prime

Ladda enkelt ned film från Amazon Prime

-

Amazon Prime har snabbt blivit en av de stora streamingtjänsterna i Sverige. Efter att det introducerades för ett par år sedan så har populariteten bara stigit. Men det är inte alltid man kan titta direkt på det man vill se. Ibland kan det vara bra att spela in en kopia och titta vid ett annat tillfälle.

Det var ett tag sedan man följde serier och såg filmer på linjär TV. Alltså att någon bestämde vad och när saker skulle sändas och vi som tittare fick finna oss i det. Sen kom streamingtjänsterna och förändrade allt. Plötsligt kunde man titta på de serier och filmer som man ville, när man ville. Var man sugen på att se riktigt gamla avsnitt av Cityakuten en tisdagskväll så kunde man det.

Samma sak om man ville se den senaste serien eller filmen. Man bestämde plötsligt själv när man ville konsumera dessa. Men systemet är inte perfekt. Ibland vill man titta när man inte har så stabil uppkoppling, eller uppkoppling alls. Exempelvis när man är utomland, om man flyger eller åker tåg. Men det finns hjälp att få och det fungerar speciellt bra för Amazon Prime.

Ladda ner Audials Movie

Med Audials Movie så har man möjlighet att spela in det innehåll man vill se och sen titta på det vid ett senare tillfälle. Läs mer om programmet på Audials hemsida. Det fungerar extra bra med Amazon Prime då man kan spela in flera avsnitt eller serier samtidigt och på samma gång göra det i dubbel hastighet.

Det är dessutom ett enkelt program att använda. Man laddar ner det från företagets hemsida och installerar det på samma vis som när man installerar andra program. När programmet är installerat och startat så väljer man ”video streaming”. Där väljer man även vilket format videofilen ska sparas i. Man kan spara tid genom att välja dubbel hastighet i det fönster som öppnas.

Därefter går man till Amazon Primes hemsida och väljer den serie man vill spela in. Programmet sparar automatiskt videon i det format man har valt.

Spela in från Amazon Prime

Det är både smidigt och lätt att spela in från Amazon Prime. Programmet är gratis att ladda ned och det är väldigt lätt att hantera. När videon är inspelad kan du öppna den i programmet eller i den videospelare du är mest bekant med. Många väljer VLC men det finns andra bra alternativ till den spelaren.

Det är även väldigt lätt att flytta filen med videon till din mobiltelefon eller annan enhet som du vill titta på de på. Hela inspelningsförfarandet liknar det man gjorde med videobandspelare för 20 år sedan. Men byt ut dammiga VHS-kassetter i furubokhyllor mot små, komprimerade videofiler. I slutet av 90-talet hade varenda familj ett stort bibliotek med kassetter med familjens favoriter.

Kanske blir det likadant med de serier och filmer du spelar in? Du kan ha alla dina favoriter på din hårddisk. På så sätt behöver du aldrig oro dig för att en streamingtjänst tar bort det innehållet eller att du inte har uppkoppling.

[acf_fields]
- Advertisment -

Must Read

Winamp

0
En populär, snabb och flexibel musikspelare för Windows. De kan spela flera olika musikformat som t.ex. MP3, musikskivor, MOD, S3M, IT m.m.

PC för alla

SPCS demo-cd