HemÖvrigtJämför el bland de bästa elbolagen

Jämför el bland de bästa elbolagen

-

Gick igenom en lista på alla elbolag i Sverige och insåg snabbt att det bara var ett fåtal elbolag som hade ett attraktivt erbjudande för konsumenterna om man ser till elpriset. Mer än hälften av alla elbolag som gick att hitta verkade ha någon form av lokal profil där man ska välja de utifrån lokal patriotism och att man ska ha nära till deras kontor. Vart hittar jag de bästa elbolagen och priserna på el? Vid användandet av jämförelsetjänsten Elbyte så får du svaret på alla dina frågor.

Bästa elbolaget i Sverige

Detta är ingen enkel uppgift att utse men väger man in parametrar som bäst elpris, låga standard priser, schyssta avtalsvillkor och bra miljöarbete när man jämför elavtal så kan det vara möjligt att kora en vinnare. Falkenberg Energi måste få en stor eloge för sitt arbete med bra miljöval som de erbjuder till låga elpriser. Lumo Energi har under lång tid kört kampanjer och särskilt deras fasta elavtal är svårslagna. Dogood El har Sveriges billigaste elpris utan kampanj. Cheap Energy har det bästa elpriset med kampanj och en mängd olika elavtal att välja på. Hur hittade jag denna information? Genom att använda hemsidan Elbyte och läsa på om de olika elbolagen samt jämföra deras elpriser i tjänsten.

Timavtal – elbranschens senaste modefluga

Detta togs bort 2010 då för många valde att ladda el på natten så att det inte blev lönsamt. Nu är det tillbaka som den senaste heta potatisen och smartaste sättet att få kunder på. Man kan läsa marknadsföring som elbolaget som utmanar dinosaurierna, med det menat klassiska aktörer som Telge Energi och Fortum. Men blir det då billigare att använda timpris? Ja, om du är super disciplinerad och inte använder  el på tider som de flesta vill göra det eller har massa prylar eller en elbil som du kör med ofta.

Elavtal med kampanjpris

Det som dock fortfarande är svårslaget är det rörliga elpriset, om du här är disciplinerad en gång per år och byter elavtal då, så kan du se till att nyttja elbolagens rabatter där de kampanjar bort månadsavgiften och ibland även en del av elpriset. Detta gör inte Tibber, men ibland Greenely, det är så de tjänar pengar då de köper el på inköpspris från olika leverantörer. Om det är elavtal till nykundsrabatt du letar efter så finns det många sådana bra deals inom energimarknaden.

Välj grön el

Att ställa krav på elbolagen genom att välja grön el är så viktigt. Många elbolag erbjuder både fossil alternativ och fossilfria (innehåller oftast kärnkraft). Som konsument har du all makt och kan skynda på utvecklingen mot hållbara alternativ genom att välja de elbolag som inte tummar på kraven och bara kör Bra Miljöval el. Då hamnar dina pengar hos någon som försöker hitta lösningar på ansvarsfull elproduktion och inte hos elbolag som måhända visar en viss indifferens mot miljön då de erbjuder alla alternativ fortfarande.

[acf_fields]
- Advertisment -

Must Read

Winamp

0
En populär, snabb och flexibel musikspelare för Windows. De kan spela flera olika musikformat som t.ex. MP3, musikskivor, MOD, S3M, IT m.m.

PC för alla

SPCS demo-cd