HemÖvrigtElavtal och bra erbjudanden när du byter elavtal

Elavtal och bra erbjudanden när du byter elavtal

-

Det finns några saker att tänka på när du försöker hitta de bästa erbjudandena för elavtal. Kontrollera först om företaget erbjuder några rabatter för att teckna ett längre avtal. För det andra ska du se till att företagets priser är konkurrenskraftiga jämfört med andra företag i ditt område. Slutligen bör du läsa det finstilta i avtalet noggrant för att se till att du förstår alla villkor. Genom att göra din research och shoppa runt bör du kunna hitta ett bra pris på ett elavtal.

Hur går ett byte av elavtal till?

Det är faktiskt ganska enkelt att byta elavtal och det finns några olika sätt att göra det på. Det första du måste göra är att kontakta din nuvarande elleverantör och låta dem veta att du vill byta till ett nytt abonnemang. De kommer troligen att kunna hjälpa dig med att hitta en ny leverantör och få ett nytt abonnemang. Dessutom finns det ett antal webbplatser och tjänster för att jämföra energi som kan hjälpa dig att hitta de bästa priserna och planerna i ditt område. När du har hittat en ny leverantör och ett abonnemang med elavtal erbjudanden som passar dig är det bara att registrera dig och börja använda el! 

Vad brukar ett elavtal innehålla och se ut?

Ett avtal om köp och försäljning av el innehåller vanligtvis följande information:

  • Priset på el per kilowattimme;
  • Den mängd el som ska säljas (uttryckt i kWh);
  • Leveransdatum för elen;
  • Avtalets löptid (den tidsperiod under vilken avtalet gäller)
  • Namn och kontaktuppgifter för både säljaren och köparen av elen.

Avtalet kan också innehålla andra bestämmelser, t.ex:

  • Köparen har rätt att köpa en viss minimi- eller maximi mängd el;
  • En straff klausul om avtalet sägs upp i förtid;
  • En bestämmelse om leverans av el vid en viss tidpunkt eller under en viss tidsperiod;
  • En garanti från säljaren att elen kommer att levereras i tid och uppfylla alla kvalitetsspecifikationer.

Hur kan du spara el i ett hem?

Använd energieffektiva led lampor: Kompakta lysrörslampor (CFL) använder ca 75 % mindre energi än traditionella glödlampor och håller upp till 10 gånger längre. De kostar lite mer i början, men du sparar pengar på lång sikt på din energiräkning.

Koppla ur elektronik när du inte använder den: Många elektroniska apparater fortsätter att ta ström även när de är avstängda. Om du kopplar ur dem kan du spara pengar på din energiräkning.

Använd en strömbrytare för att enkelt stänga av all din elektronik på en gång. Det hjälper dig att spara energi och pengar.

Utbilda din familj i att spara el: Barn kan också lära sig att spara el! Visa dem hur man genom att släcka lamporna när man lämnar ett rum kan spara pengar på familjens energiräkning.

[acf_fields]
- Advertisment -

Must Read

Winamp

0
En populär, snabb och flexibel musikspelare för Windows. De kan spela flera olika musikformat som t.ex. MP3, musikskivor, MOD, S3M, IT m.m.

PC för alla

SPCS demo-cd