HemÖvrigtBästa alternativet till Bitcoin

Bästa alternativet till Bitcoin

-

Under de senaste åren har en mängd kryptovalutor kommit fram på marknaden och det finns idag tusentals att välja mellan. Några av alla dessa kryptovalutor är bland annat Dogecoin, Ethereum och Litecoin, vilka är populära bland de som investerar.

Vad är en kryptovaluta?

En kryptovaluta är en digital valuta som inte är centraliserad och behöver därför inte gå genom en bank på traditionellt vis. En kryptovaluta använder istället kryptografiska metoder med hjälp av blockkedjor för att kunna garantera att transaktionerna går rätt till. Det finns oftast en bestämd mängd av valutan i omlopp, vilket innebär att värdet oftare går upp istället för ner och det beror på att tillgången hela tiden minskar, när efterfrågan ökar. En riksbank, kan i motsats till det, bestämma sig för att trycka upp mer av sin valuta, när pengarna börjar ta slut. Men som vi vet så leder det bara till inflation och ett lägre värde på de pengar som är i omlopp.

Köp Dogecoin

En av de snabbast växande kryptovalutorna bland användare är Dogecoin. Anledningen till att Dogecoin blivit så populär den senaste tiden den snabba uppgången av värdet, vilket bara i januari ökade med flera hundra procent. Köp Dogecoin enkelt på nätet med hjälp av olika plånböcker och nätmäklare.

Fördelar

  • Relativt lågt pris, än så länge, vilket är bra för nybörjaren
  • Snabbt växande kryptovaluta som redan ökat mycket i värde
  • Uppmärksammad på sociala medier, vilket har ökat användandet med 800 procent

Ethereum

En annan kryptovaluta som har gått fram kraftigt är Ethereum. Den här valutan har en mycket snabb transaktionshastighet samt ett användarvänligt skapande av nya tillgångar. Det har visat sig vara ett framgångsrikt koncept, vilket gjort Ethereum till en av de snabbast växande kryptovalutorna på marknaden.

Fördelar

  • Tillåter hantering av större block för att kunna uppnå högre överföringshastighet
  • Ethereums blockkedjor har en hög säkerhet
  • Ethereum används ofta för att skicka olika olika typer av data, inte enbart för överföringar och ekonomiska transaktioner

Litecoin

Precis som Ethereum är Litecoin en spinoff av Bitcoin. Syftet med Litecoin är att göra den billigare och snabbare att överföra än Bitcoin, vilket de lyckats med. Precis som alla andra kryptovalutor så är även Litecoin ett betalningsmedel för P2P-betalningar, utan bank eller centraliserad mellanhand. Litecoin är precis som Dogecoin och Ethereum en populär kryptovaluta, som också den har ökat avsevärt i värde under de senaste året.

Fördelar

  • Skapar snabbare block än till exempel Bitcoin. Litecoin tar 2.5 minuter per block, medan Bitcoin tar 10 minuter
  • Har betydligt fler mynt än Bitcoin, nämligen totalt 84 miljoner i jämförelse med Bitcoins 21 miljoner
  • Lägre avgifter för transaktioner
  • Litecoin använder sig av en scrypt-algoritm, medan Bitcoin använder sig av SHA-256
[acf_fields]
- Advertisment -

Must Read

Winamp

0
En populär, snabb och flexibel musikspelare för Windows. De kan spela flera olika musikformat som t.ex. MP3, musikskivor, MOD, S3M, IT m.m.

PC för alla

SPCS demo-cd