HemÖvrigtSpara pengar på din elräkning utan att skära ner på spelandet

Spara pengar på din elräkning utan att skära ner på spelandet

-

Om du är en trogen gamer vägrar du förmodligen lämna din dator bara för att din elräkning kostar mer än du faktiskt känner för att betala. Som tur är behöver du inte skära ner på ditt spelande bara för att din elräkning är skyhög. Det finns andra sätt att spara pengar på din elräkning och de går vi igenom här.

Överväg att byta elavtal

Den främsta boven till höga elräkningar är nästan alltid ett dåligt elavtal. Med tanke på det stora utbudet av elleverantörer på marknaden idag är konkurrensen stor och därför erbjuder varje bolag sina för- respektive nackdelar. Många gånger tänker man inte på vilket elavtal man har eftersom man tror att priserna inte skiljer sig så markant mellan de olika leverantörerna. Saken är dock att det är vissa ting som skiljer de olika avtalen åt väldigt mycket, och därför behöver du verkligen inte nöja dig med första bästa.

Vill du spara pengar på din elräkning utan att behöva stänga av din spelsession kan det således vara smart att överväga att byta elavtal. Det är väldigt enkelt att komma igång, framförallt eftersom det nya elbolaget hjälper till med bytet. För att spara pengar ska du såklart jämföra de olika avtalen tills du hittar det som är bäst för dig. En jämförelsetjänst som https://elavtal24.com/ kan vara fördelaktigt, eftersom du då får listor över de populäraste leverantörerna med transparent prissättning och fria från dolda avgifter.

Rent kortfattat sägs det bästa elavtalet ha ett rörligt elpris, vilket innebär att man blir debiterad utifrån timmes-priserna. Detta är nästan alltid ett bättre alternativ gentemot andra elavtal med fasta priset, även om många elbolag kan locka till sig kunder med finfina erbjudanden.

Stäng av helt och hållet när du inte längre spelar

Idag tenderar gamers (och alla andra för den delen) att tro att det räcker att stänga av sin dator eller släcka sin lampa när man inte längre sitter fastklistrad framför en spelsession. Men det drar fortfarande ström även om man inte längre spelar och har sin enhet påslagen.

Just därför är det så viktigt att du ser till att dra ut alla sladdar/stänga av alla strömbrytare när du inte längre spelar. Sover du eller befinner dig på jobbet eller skolan kan detta nämligen dra extremt mycket ström och därav leda till en dyrare elräkning. Förutom att du spar pengar, som du kan använda till att köpa nya skins och spelutgåvor gör du samtidigt miljön en god gärning!

Vidta andra elspartips

Förutom att byta elavtal och stänga av din dator helt och hållet efter dina spelsessioner är det såklart fördelaktigt att vidta andra elspartips. Det innebär egentligen inte mer än att du bör använda ditt sunda förnuft. Låt inte vattnet rinna när du borsta tänderna och försök att inte låta elementen stå på och värma upp lägenheten när du ändå inte är hemma under helgen. Det finns många sätt att dra ner sin elräkning på – helt utan att du behöver dra ner och/eller kompromissa med ditt spelande. Det handlar helt enkelt om prioriteringar.

[acf_fields]
- Advertisment -

Must Read

Winamp

0
En populär, snabb och flexibel musikspelare för Windows. De kan spela flera olika musikformat som t.ex. MP3, musikskivor, MOD, S3M, IT m.m.

PC för alla

SPCS demo-cd