HemÖvrigtSå hittar du närmaste bensinstation

Så hittar du närmaste bensinstation

-

Idag är inte en bensinstation bara en mack där man kan tanka och eventuellt få sin vindruta tvättad, det är i princip både restaurang, kafé, snabbköp och allt möjligt annat. Bensinstationerna har blivit små frirum längs med våra stora och moderna europa-motorvägar som vi har i Sverige. Men det är givetvis tankningen som är den största faktorn när det handlar om bensinmackar, och priserna på dessa kan skilja sig åt rejält, vilket du kan se själv.

Slipp krångliga omvägar

Att bensinpriset varierar mycket från bensinstation till bensinstation är ett faktum och varför ska man betala mer än man behöver. När man dessutom på en del mackar kan få helt utmärkt mat, kaffe och kanske en god bulle gör att valet inte alltid blir lika enkelt. Men ofta handlar det i själva verket som att man behöver tanka och då ska det gå fort att hitta närmaste bensinstation, vilket inte behöver vara så krångligt.

Utbudet på mackarna har alltså vuxit och vuxit de senaste åren. Och när man färdas längs med de stora vägarna från de allra sydligaste delarna i Skåne och ska åka upp mot skogarna högst upp i Norrland eller kanske bara till ett av de angränsande länen som Göteborg, Jönköping, Sundsvall eller varför inte Umeå så kan man behöva lite proviant på vägen och det erbjuder bensinmackarna i allra högsta grad.

Stora skillnader för plånboken

Priserna på bensinen varierar alltså i allra högsta grad mellan de olika bensinstationerna och det är kanske extra viktigt att vara uppmärksam på det faktum att skillnaderna kan vara stora just nu. Varför man ska vara uppmärksam på att det kan finnas en stor skillnad är på grund av att priset på bensinen är mycket högt och det kan på grund av detta stå dig dyrt om du svänger in på en av de allra dyraste bensinmackarna.

Men genom att vara lite förberedd och titta efter vilka mackar som finns längs med din färdrutt så kan du undvika obehagliga överraskningar som varken är roliga för dig eller din plånbok. Det kan därför vara en god idé att planera körningen. Tanka på din hemma-mack och titta på en karta, om du till exempel ska åka en längre sträcka, var du kan tanka längs med vägen. Det finns inget värre än att känna av stressen att leta efter en bensinstation i desperation, för att man kan se att lampan på instrumentbrädan har börjat lysa.

Planera din körning

Det kan helt undvikas genom att planera körningen och samtidigt kanske du kan spara en slant på att undvika de allra dyraste mackarna längs med vägen. Men det kräver givetvis att du sätter dig in vilka alternativ du har längs vägen du kommer att färdas. Det samma gäller givetvis om du har tänkt dig att äta middag eller lunch vid en vägkrog eller en bensinmack. För övrigt är det inte alla bensinstationer som erbjuder mat av restaurangkvalité, så om du är ute efter det kan det vara bra att slå ett öga på kartan innan avfärden sker.

Det kan vara extra viktigt att tänka på om man ska köra längre sträckor i de norra delarna av lander eftersom avstånden där kan vara mycket stora och därmed också avstånden mellan bensinmackar, restauranger och dylikt.

[acf_fields]
- Advertisment -

Must Read

Winamp

0
En populär, snabb och flexibel musikspelare för Windows. De kan spela flera olika musikformat som t.ex. MP3, musikskivor, MOD, S3M, IT m.m.

PC för alla

SPCS demo-cd