HemGratis ProgramNorton Antivirus Plus

Norton Antivirus Plus

-

Norton Antivirus Plus är ett välkänt antivirusprogram från ett stort bolag. Norton är en utav de större varumärkena inom antivirusteknologi och har funnits i väldigt många år. Det är därför ett bra alternativ för den som vill skydda sin dator med program från ett välkänt och legitimt företag, som har väldigt mycket erfarenhet av antivirus och andra säkerhetsfaktorer.

Enkel installation och användarvänligt gränssnitt

Programmet är väldigt snabbt och enkelt att installera. Du får däremot inte många anpassningsmöjligheter när du ska installera Norton Antivirus Plus. Det här är däremot inget som de flesta personer bör fundera över, eftersom du får alla nödvändiga funktioner installerade som behövs för att skydda din dator.

Programmet har ett relativt simpelt gränssnitt där du har framförallt tre stora knappar som utgör huvudmenyn. Du använder denna för att komma åt uppdateringar, inställningar och för att skanna din dator.

Du kan dock behöva gräva runt lite i inställningarna om du är ute efter något speciellt för programmet. Det blir däremot väldigt enkelt om du främst är ute efter ett antivirusprogram som kan söka igenom din dator och som sköter sig självt. Det är därför framförallt lämpat för den som inte kan mycket om datorer och som föredrar något enklare, även om experter också kan få nytta av det här antivirusprogrammet.

Konfigurera programmet efter dina behov

Det finns ingen brist på inställningar, inte minst när det kommer till att söka igenom din dator. Som de allra flesta antivirusprogram får du chansen att ställa in hur den ska utföra sina skanningar. Du behöver ibland skanna igenom den lite snabbt, vid andra tillfällen kan det istället vara bättre med en totalskanning av hela din dator.

Du kan därför ställa in programmet så att den söker igenom specifika delar. Du kan till exempel låta den söka igenom de viktigaste delarna, där du har viktiga systemfiler och där virus kan orsaka förödande skada. Det finns många möjligheter här och du kan därför bestämma hur lång tid det ska ta, och hur utförligt den ska skanna.

Den grundläggande skanningen som Norton utför är däremot rekommenderat för de allra flesta. Den skannar igenom allting viktigt och där det vanligtvis kan förekomma virus av olika slag. Det här räcker allt som oftast för att hålla din dator säker från främmande hot utifrån.

Snabbt och säkert antivirusprogram

Jämfört med många andra antivirusprogram är Norton Antivirus Plus ett väldigt snabbt program. Det här är en stor fördel eftersom många antivirusprogram har en tendens att dra ned på datorns resurser och samtidigt ta väldigt lång tid på sig för att söka igenom datorn. Med Norton slipper du det här och allting går ganska snabbt.

Samtidigt mäter programmet väldigt väl jämfört med många andra stora varumärken. Du får alltså en bra säkerhet och kan känna dig väldigt trygg med den här datorn. Det är samtidigt viktigt att du kommer ihåg att hålla dig själv säker när du surfar, exempelvis genom att inte ladda ned okända filer eller från sidor du inte litar på. Men om det värsta händer har du Norton där för att skydda dig och din dator.

[acf_fields]
- Advertisment -

Must Read

Winamp

0
En populär, snabb och flexibel musikspelare för Windows. De kan spela flera olika musikformat som t.ex. MP3, musikskivor, MOD, S3M, IT m.m.

PC för alla

SPCS demo-cd