HemÖvrigtDin gratisguide till kryptovärlden!

Din gratisguide till kryptovärlden!

-

Kryptovalutor är digitala värdetillgångar som länge varit populära bland människor världen över. Men trots det är det många som faktiskt inte känner till så mycket om de olika valutorna som Bitcoin och Ether. Som tur är finns vi här för dig som gärna vill lära dig mer! Vi delar med oss av en gratisguide till kryptovärlden nedan, helt utan en massa komplicerade begrepp.

 

Kryptovalutor – digitala tillgångar

Kryptovalutor är som sagt digitala valutor som möjliggör det för privatpersoner så väl som företag att använda dessa för att köpa varor och tjänster online. Många företag utfärdar sina egna kryptovalutor, som handlas med specifikt för den varan eller tjänsten som företaget tillhandahåller. Den vanligaste kryptovalutan är dock Bitcoin.

Drivs av den banbrytande Blockchain-teknologin

Kryptovalutor fungerar tack vare en teknologi som kallas för “blockchain”. Blockchain är en decentraliserad teknologi som är spridd över ett flertal datorer och som hanterar transaktionerna. En stor fördel med Blockchain är att det är en oerhört säker teknologi, och därmed kan de som handlar med kryptovalutor till störst del känna sig trygga. Valutan är decentraliserad, vilket betyder att den endast styrs av dess användare och datoralgoritmer gentemot en konventionell valuta som styrs av en centralbank eller regering.

Transaktioner genomförs med “kryptoplånböcker”

De köp som man gör med kryptovalutor skickas genom en programvara som kallas “kryptoplånböcker”. Den som genomför transaktionen använder en kryptoplånbok för att överföra pengar från en adress till en annan. Varje transaktion genomförs av en unik uppsättnings kryptonycklar, och den som äger lösenordet till nyckeln är den som äger mängden kryptovaluta som är associerad med den. Kryptoplånböcker är oerhört säkra, men trots detta finns det risker. Det är viktigt att man inte slarvar bort sina nycklar eller upplyser någon annan om lösenorden – då finns det en risk för att alla ens tillgångar försvinner.

Handelsplattformar med kryptovalutor

För att köpa och sälja kryptovalutor behöver du således en kryptoplånbok, det vill säga en slags onlinebaserad app som kan hålla i din valuta. Härefter behöver du skapa ett konto på en handelsplattform som handlar med dessa digitala tillgångar. Eftersom efterfrågan är så hög idag finns det faktiskt ett rätt stort antal plattformar där det går att handla med kryptovalutor idag. eToro har blivit en av de främsta aktörerna inom utbyte av kryptovalutor, men plattformar som endast fokuserar sig på dessa tillgångar har också blivit populära. Bitcoin Era Logga in, till exempel. Det är plattformar som inriktar sig på automatiserad kryptovalutahandel.

Volatila tillgångar med stor riskpotential

Kryptovalutor är otroligt spekulativa och volatila. Jämfört med exempel aktier från väletablerade företag innefattar kryptovalutor som Bitcoin betydligt fler risker. Kryptovärlden är väldigt spännande att utforska, allt eftersom det känns som framtidens sätt att genomföra transaktioner på. Men bara för att det är intressant betyder det inte nödvändigtvis att det är bra!

Överväger du att investera i, eller handla med, kryptovalutor är det därför viktigt att du är medveten om dess stora riskpotential. Vill du gärna testa på är det fritt fram att göra det – men börja då med att handla med mindre belopp. Du vill inte förlora alla dina pengar till cyberspace, väl?

[acf_fields]
- Advertisment -

Must Read

Winamp

0
En populär, snabb och flexibel musikspelare för Windows. De kan spela flera olika musikformat som t.ex. MP3, musikskivor, MOD, S3M, IT m.m.

PC för alla

SPCS demo-cd