HemÖvrigtUnna dig en läshörna till hemmet

Unna dig en läshörna till hemmet

-

Att skapa sig ett trevligt hem är något som alltid är mysigt att prioritera och behöver faktiskt inte vara särskilt dyrt heller. Det finns en massa sätt att skapa sig ett ombonat och mysigt hem utan att spendera allt för mycket pengar. Vi tipsar om några saker för dig som vill inreda en läshörna där hemma.

Böcker

Ja, en läshörna ska ju helst innehålla böcker att läsa. Böcker kan vara dyrt att köpa nya och när man väl läst dem en gång är det inte säkert att man har lust att läsa dem igen. Men förutom att man kan läsa böcker så är det ju också en inredningsdetalj som skapar en ombonadkänsla. Så att köpa böcker tillför också en stämning till rummet. Det blir två funktioner i en, alltså en bra investering.

Men om man ändå inte vill köpa nya böcker så finns det alltid gratis böcker. Biblioteken har helt gratis böcker att låna året runt. Och vill man köpa billigare böcker än nya så finns det otroligt många antikvariat med billigare och bra böcker som man kan fynda. Många antikvariat har dessutom ofta en låda med mycket billiga böcker som de närmast skänker bort.

Fåtölj

En annan sak man behöver för att uppdatera läshörnan är såklart en läsfåtölj. Här finns det otroligt många att välja mellan i alla olika prisklasser. Vare sig man vill köpa en helt ny fåtölj som en jetson fåtölj eller en begagnad så är det oftast skönt att få prova fåtöljen innan. Både nyare och gamla fåtölj har sin charm.

Om man vill hålla sig till en smalare budget så finns det ett stort utbud fåtöljer på secondhand sidor som Tradera och Blocket. Att köpa en begagnad fåtölj kan ofta vara ett kap om man vill hålla nere priset, är den lite sliten kan man fundera på att exempelvis klä om den eller rusta upp den på andra sätt.

Belysning

Förutom fåtölj och böcker är kanske det allra viktigaste för en läshörna en riktigt bra läslampa. Lampor är också en inredningsdetalj som kan kosta mycket om man köper helt nya. Men det är många som slänger ut fullt fungerande lampor enbart för att kanske själva lampskärmen är sönder. Så kolla i containrar och på second hand eller loppisar efter lampor. Ofta krävs det inte så mycket för att faktiskt fixa upp en lampa. Att köpa eller sy en ny lampskärm är ett lätt sätt att fixa upp en gammal lampa till ny standard.

Matta

Sist men inte minst så är en matta den ultimata inredningsdetaljen för en skön läshörna. Det är en sådan detalj som kan kännas överflödig först, men som ger både skön och mysigt känsla till rummet. Att investera i en matta vare sig den är ny eller begagnad kan verkligen lyfta ett helt rum. Så är man sugen på att uppdatera en läshörna från bra till extravagant så kan en matta verkligen göra susen.

[acf_fields]
- Advertisment -

Must Read

Winamp

0
En populär, snabb och flexibel musikspelare för Windows. De kan spela flera olika musikformat som t.ex. MP3, musikskivor, MOD, S3M, IT m.m.

PC för alla

SPCS demo-cd