HemÖvrigtHitta rätt resväska inför resan

Hitta rätt resväska inför resan

-

Det börjar närma sig att vi kan åka på semestrar igen. Oavsett om det blir en utlandssemester eller en där man får se de vackra platserna Sverige har att erbjuda, så behöver man en bra resväska. Att hitta rätt kan vara svårt och många inser att de gjort fel val när de väl reser iväg. Men det finns hjälp att få.

Det var ett tag sedan sist men snart kan vi återigen ge oss ut i världen. De flesta svenskar längtar efter att få åka på semester. Vissa drömmer om vita stränder på någon paradisö, andra om att upptäcka en storstad, samtidigt planerar många att semestra i Sverige.

Oavsett vart resan bär så står det klart att du behöver en bra resväska. Många tänker att en resväska är något som man lägger sina kläder och prylar i och inte mer än så. Men det lönar sig att tänka på dess egenskaper och vad den ska vara med om. Annars slutar det som det årligen gör för många människor, i besvikelse.

För att försäkra sig om att man får tag i en resväska som är rätt för just dig och den resa du ska på så finns det olika sätt. Man kan förstås gå till en butik som säljer väskor och be om hjälp. Nackdelen är att man lätt känner sig pressad att köpa något och försäljaren i butiken framhäver typiskt bara de positiva sidorna hos väskan.

Ett smartare drag är att titta på en av de guider som finns för dig som letar resväska.

Mjuka och hårda väskor

Resväskor brukar delas in i två kategorier, de mjuka och de hårda. De mjuka har ett tyg som skyddande lager och är väldigt följsamt mot det du packat. De är i regel även relativt lätta. De hårda har väggar av exempelvis plast och erbjuder ett starkare skydd mot stötar.

Den mjuka är bra om du ska bära eller dra väskan mycket och samtidigt packar in den i exempelvis bilen eller på tåget själv. Den hårda är lysande om du ska resa med flygplan. Flygplatsernas bagagehanterare är rätt hårdhänta med bagaget de packar in och ur flygplanen, därför vill du ha en väska som skyddar dina ägodelar på ett bättre sätt.

[acf_fields]
- Advertisment -

Must Read

Winamp

0
En populär, snabb och flexibel musikspelare för Windows. De kan spela flera olika musikformat som t.ex. MP3, musikskivor, MOD, S3M, IT m.m.

PC för alla

SPCS demo-cd